• 06 15 56 67 57
  • info@healthywomen.nl

Orthomoleculaire Therapie

Orthomoleculaire therapie, wat houdt het in?

Vrouwen met gezondheidsklachten kunnen geholpen worden door een gezonde leefstijl, aangevuld met orthomoleculaire therapie. Orthomoleculair Geneeskunde wordt ook wel Leefstijlgeneeskunde genoemd. Deze therapie bestaat uit leefstijladviezen zoals adviezen over beweging en voeding, aangevuld met voedingssuppletie (zoals vitaminen, mineralen en kruiden). Healthy Women is aangesloten bij de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Zie voor meer informatie www.mbog.nl.

Duizenden jaren geleden wist men in het oude China al dat voeding en kruiden belangrijk zijn om de gezondheid te bevorderen en te optimaliseren en ook de Ayurvedische voedingsleer stamt uit die tijd. In de westerse wereld stond de Griekse wijsgeer Hippocrates aan de basis van de relatie tussen voeding en gezondheid. Eén van zijn beroemde uitspraken is: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

In de vorige eeuw was het chemicus en tweevoudig Nobelprijswinnaar professor Linus Pauling die de term “orthomoleculair” introduceerde. Orthos = juist en moleculair = met betrekking tot de moleculen. Pauling definieerde de tem orthomoleculair als: gezonde moleculen (voedingsstoffen) voor een optimale gezondheid.
Pauling stelde dat voor een optimaal functioneren van een individu er verschillende hoeveelheden vitale stoffen (vitaminen en mineralen) nodig zijn en dat daarom suppletie van deze stoffen naast de voeding nodig is.

Orthomoleculaire geneeskunde

Klik op de afbeelding hiernaast om een video over orthomoleculaire geneeskunde af te spelen.

Video afspelen

De juiste bouwstenen voor een gezond lichaam

Orthomoleculaire geneeskunde houdt zich bezig met de juiste bouwstenen voor een gezond lichaam. Tekorten of overmatige aanwezigheid van bepaalde voedingsmiddelen kunnen veel klachten veroorzaken. Zo kan het zijn dat hormonen en andere stoffen in je lichaam niet meer voldoende aangemaakt worden of niet tijdig afgebroken worden, kunnen organen niet meer goed al hun functies uitvoeren, wordt de darmflora aangetast, of gaat het immuunsysteem anders functioneren. Door de juiste orthomoleculaire voeding en suppletie wordt de innerlijke geneeskracht van het lichaam ondersteund en de balans hersteld.

Onze voeding is de laatste vijftig jaar drastisch veranderd. De hedendaagse voeding bevat minder voedingsstoffen dan vroeger door nieuwe landbouwmethoden, monoculturen en het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ons moderne en hectische leven vraagt daarentegen juist om meer voedingsstoffen dan voorheen! Bovendien variëren de ideale hoeveelheden van persoon tot persoon. Zo zijn deze bijvoorbeeld afhankelijk van iemands leeftijd/levensfase en leefstijl (denk aan alcoholgebruik, roken en stress).

Healthy Women is gespecialiseerd in hormonale klachten (niet alleen als je last hebt van de geslachtshormonen, maar ook bij klachten van schildklier en bijnieren), klachten van neurotransmitters (BrainQ) en spijsverteringsklachten (darmtherapie).

Wil je weten wat voor jou de ideale hoeveelheden voedingsstoffen zijn en hoe jouw klachten verbeterd kunnen worden door orthomoleculaire therapie? Maak dan een afspraak met Healthy Women.*

Aan de slag

Hoe werk ik?

Ik begin met een uitgebreide intake om de gezondheidssituatie in kaart te brengen. Soms is het gewenst om laboratoriumonderzoek te laten verrichten. Ik geef je altijd uitleg over je lichaam, je klachten, wat er uit intake en onderzoek naar voren is gekomen en wat eraan gedaan kan worden. Daarna kijken we samen wat het beste bij jou past en maken we een individueel plan. Met dit Persoonlijke Plan ga jij aan de slag. Ik hou een vinger aan de pols, coach en stuur bij waar nodig.

Vergoeding

Orthomoleculaire therapie wordt door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar. Ook kun je informatie over vergoedingen vinden op de site van het MBOG:  https://www.mbog.nl

Investering in je gezondheid

Intake (60 – 90 minuten) € 120,00.

Consult (tot 60 minuten) € 90,00 

Controleconsult  (tot 30 minuten) € 47,50. 

Telefonisch consult (van ongeveer 10-15 minuten) € 25,00.

De intake of het consult kan in de praktijk in Wassenaar of online plaatsvinden.

Na afloop van het consult in Wassenaar kun je met PIN betalen. Voor online consulten betaal je vooraf met iDEAL.

Het deelnemen aan een online consult met beveiligde verbinding wordt momenteel alleen ondersteund op de volgende apparaten:

  • Laptop met Windows en browser Chrome of Firefox
  • Macbook met browser Chrome
  • iPad met browser Safari

Ik kan soms ook (natuurlijk altijd in overleg met jou) laboratoriumonderzoek laten verrichten. Dit is niet bij de consultprijs inbegrepen. De prijs is afhankelijk van wat we willen laten onderzoeken en ligt tussen de €40 en €450). Voor de darmtherapie laat ik altijd (ontlastings)onderzoek verrichten.

Aanvraag en analyse laboratoriumonderzoek € 47,50

Afspraak maken

Afspraak maken? Mail met info@healthywomen.nl .

Of maak direct een online afspraak met de knop op deze pagina.

Je kunt de afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren. Daarna worden de kosten van het consult in rekening gebracht.