• 06 15 56 67 57
 • info@healthywomen.nl

Orthomoleculaire Therapie

Orthomoleculaire therapie, wat houdt het in?

Orthomoleculaire therapie is een natuurlijke geneeswijze met een wetenschappelijke basis. Het houdt zich bezig met de juiste bouwstoffen voor een gezond lichaam. Tekorten of overmatige aanwezigheid van bepaalde voedingsstoffen kunnen veel klachten veroorzaken. Zo kan het zijn dat hormonen en andere stoffen in je lichaam niet meer voldoende aangemaakt worden of niet tijdig afgebroken worden. Ook kan het zijn dat organen niet meer goed al hun functies kunnen uitvoeren. Daarnaast kan de darmflora worden aangetast of kan het immuunsysteem anders gaan functioneren.

Door de juiste orthomoleculaire voeding en suppletie (vitaminen, mineralen, kruiden) wordt de innerlijke geneeskracht van het lichaam ondersteund en de balans hersteld. Eigenlijk alle natuurlijke methoden om het lichaam als geheel (holistisch) gezond te maken kunnen geadviseerd worden.

Healthy Women is aangesloten bij de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Zie voor meer informatie www.mbog.nl.

Duizenden jaren geleden wist men in het oude China al dat voeding en kruiden belangrijk zijn om de gezondheid te bevorderen en te optimaliseren en ook de Ayurvedische voedingsleer stamt uit die tijd. In de westerse wereld stond de Griekse wijsgeer Hippocrates aan de basis van de relatie tussen voeding en gezondheid. Eén van zijn beroemde uitspraken is: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

Voor meer informatie over orthomoleculaire therapie klik hier.

Orthomoleculaire geneeskunde

Klik op de afbeelding hiernaast om de video over orthomoleculaire geneeskunde af te spelen: 'Orthomoleculaire geneeskunde, wat is dat nou precies?'.

Video afspelen

De juiste bouwstenen voor een gezond lichaam

Healthy Women is gespecialiseerd in hormonale klachten (niet alleen als je last hebt van de geslachtshormonen, maar ook bij klachten van schildklier, alvleesklier en bijnieren), klachten op het gebied van neurotransmitters en spijsverteringsklachten (darmtherapie).

Hormonen

Natuurlijke Hormoontherapie behandelt klachten zoals:

 • Overgangsklachten
 • PMS (Pre Menstrueel Syndroom).
 • PCOS (Poly Cysteus Ovarium Syndroom).
 • Endometriose
 • Zwangerschapswens
 • Schildklierklachten.

Voor meer informatie: zie Vrouwengezondheid.

Brein

BrainQ® is een oplossingsgerichte therapie voor klachten als stress, slaapproblemen en somberheid. Zijn de neurotransmitters (stofjes in de hersenen zoals het gelukstofje endorfine) in het brein uit balans, dan kunnen we psychische en chronische klachten ontwikkelen. De oorzaak is vaak gelegen in stress, onze westerse levensstijl, maar ook erfelijkheid speelt een rol. BrainQ® is een epigenetische therapie. Epigenetica onderzoekt welke omgevingsfactoren van invloed zijn op het aan- en uitzetten van genen (ons erfelijk materiaal). De therapie werkt met aanpassingen in levensstijl (zoals stressreductie en gezonde voeding) en suppletie. Dat beïnvloedt het aan- en uitzetten van genen en de werking van neurotransmitters.

Voor meer informatie: https://brainq.nl

 

Spijsverteringsstelsel

Darmtherapie onderzoekt en behandelt alles wat met de spijsvertering te maken heeft, zoals maag, lever en darmen. Dit omvat klachten zoals:

 • PDS (Prikkelbare Darm Syndroom)
 • Glutenovergevoeligheid
 • Buikpijn
 • Opgeblazen buik
 • Langdurige obstipatie en/of diarree
 • Boeren / oprispingen
 • Winderigheid.

Klachten aan het maagdarmstelsel ontstaan niet van vandaag op morgen. Daar gaat wat langere tijd over heen, vaak (tientallen) jaren. Dit kun je daarom ook niet binnen een paar weken oplossen. Neem er ruim de tijd voor (ongeveer een half jaar tot een jaar) om tot een duurzaam herstel te komen.

Veel mensen denken hun darmproblemen op te lossen met het nemen van probiotica, maar als je niet weet welke probiotica nodig is, zal je vaak meer kwaad dan goed doen voor je darmen. Ook is het van belang om de vertering te optimaliseren en darmwand en slijmvlieslaag te herstellen. Vaak kom je daarna pas toe aan het optimaliseren van het microbioom van de darm (darmflora).

Om een goede darmtherapie in te stellen is het altijd nodig om eerst ontlastingsonderzoek te verrichten, zodat we precies weten wat er in de darm aan de hand is.

 

 

Healthy Women helpt vrouwen met gezondheidsklachten. Soms zal de invalshoek meer de hormonen zijn, soms de darmen en weer een andere keer de neurotransmitters, maar steeds zal de vrouw als geheel centraal staan.

Wil je weten hoe jouw klachten verbeterd kunnen worden door orthomoleculaire therapie?

Maak dan een afspraak met Healthy Women. (Natuurlijk raden we je aan bij klachten eerst naar de huisarts te gaan.)

Aan de slag

Hoe werk ik?

Ik begin met een uitgebreide intake om de gezondheidssituatie in kaart te brengen. Soms is het gewenst om laboratoriumonderzoek te laten verrichten. Ik geef je altijd uitleg over je lichaam, je klachten, wat er uit intake en onderzoek naar voren is gekomen en wat eraan gedaan kan worden. Daarna kijken we samen wat het beste bij jou past en maken we een individueel plan. Met dit Persoonlijke Plan ga jij aan de slag. Ik hou een vinger aan de pols, coach en stuur bij waar nodig.

Vergoeding

Orthomoleculaire therapie wordt door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar. Ook kun je informatie over vergoedingen vinden op de site van het MBOG:  https://www.mbog.nl

Investering in je gezondheid

Intake (60 – 90 minuten)                   € 125,00

Consult (tot 90 minuten)                  € 125,00

Consult (tot 60 minuten)                  €  95,00 

Controleconsult (tot 30 minuten)  €  50,00

Telefonisch consult (van ongeveer 10-15 minuten) € 30,00.

De intake of het consult kan in de praktijk in Wassenaar of online plaatsvinden.

Na afloop van het consult in Wassenaar kun je met PIN betalen. Voor online consulten betaal je vooraf met iDEAL.

Het deelnemen aan een online consult met beveiligde verbinding wordt momenteel alleen ondersteund op de volgende apparaten:

 • Laptop met Windows en browser Chrome of Firefox
 • Macbook met browser Chrome
 • iPad met browser Safari

Ik kan soms ook (natuurlijk altijd in overleg met jou) laboratoriumonderzoek laten verrichten. Dit is niet bij de consultprijs inbegrepen. De prijs is afhankelijk van wat we willen laten onderzoeken en ligt tussen de € 40 en € 500. Voor de darmtherapie laat ik altijd (ontlastings)onderzoek verrichten.

Opstellen (digitaal) Therapieplan                        € 30,00

Analyse laboratoriumonderzoek en opstellen therapieplan € 50,00

Analyse aanvullend laboratoriumonderzoek en aanpassen therapieplan   € 30,00

Afspraak maken

Afspraak maken? Mail met info@healthywomen.nl .

Of maak direct een online afspraak met de knop op deze pagina.

Je kunt de afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren. Daarna worden de kosten van het consult in rekening gebracht.