• 06 15 56 67 57
  • info@healthywomen.nl

Vrouwengezondheid

Healthy Women is de vrouwenpraktijk van Monique Velt.

Healthy Women is een vrouwenpraktijk die gespecialiseerd is in hormonen, BrainQ en darmtherapie.

 

Blijf niet rondlopen met overgangsklachten, pijnlijke menstruatie, hoofdpijn en stemmingswisselingen die maandelijks terugkeren of andere hormonale klachten. Aarzel niet langer als je moeilijk zwanger kunt worden.

 

Praktijk Healty Women

Waarmee kan ik je helpen?

Vrouwen zitten anders in elkaar dan mannen. Vrouwen hebben een complex hormoonstelsel dat in verschillende levensfasen tot problemen kan leiden of vragen kan oproepen.
Hormoon gerelateerde klachten zijn bijvoorbeeld menstruatieproblemen, PMS, endometriose, PCOS, moeilijk zwanger kunnen worden en overgangsklachten. Voor al deze klachten en bij vragen over schildklierklachten of stress kun je bij Healthy Women terecht.

PMS

Menstruatieproblemen / PMS

Heb je menstruatieproblemen zoals veel pijn, heftig vloeien of migraine of heb je last van het Pre-Menstrueel Syndroom (stemmingswisselingen, onrust, snel geïrriteerd zijn of slaapproblemen)? Bij Healthy Women kijk ik hoe we jouw klachten positief kunnen beïnvloeden door leefstijlaanpassingen en/of aanvullende therapie.

Overgang

Op enig moment in je vrouwenleven kom je in de overgang. De term “overgang” en “menopauze” worden vaak door elkaar gebruikt, terwijl het twee verschillende begrippen zijn. De menopauze is je laatste menstruatie (je kunt pas een jaar later zeker weten dat het de laatste is geweest). De overgang is de overgang van je vruchtbare naar niet-vruchtbare periode. Deze begint meestal vele jaren voor de menopauze en kan doorlopen tot ver daarna. In de meeste gevallen gaat de overgang gepaard met de zogenaamde overgangsklachten, waarvan opvliegers, nachtelijke transpiratie en prikkelbaarheid de bekendste zijn. Helaas bestaan er nog vele andere klachten tijdens de overgangsfase, zoals bijvoorbeeld spier- en gewrichtsklachten, droge slijmvliezen, droge huid, slaapproblemen etc. Bij Healthy Women geef ik uitleg over de overgang en geef ik je een persoonlijk advies om je klachten aan te pakken. Daarnaast bespreken we een aantal risicofactoren van de overgang zoals osteoporose (botontkalking) , hart- en vaatziekten en borstkanker. Ook geef ik adviezen en tips hoe je deze risico’s zo veel mogelijk kunt beperken.

Foetus in buik

Preconceptie advies

Wil je graag zwanger worden en wil je advies over gezond zwanger worden en zijn? Of lukt het maar niet om je zwangerschapswens in vervulling te zien gaan? Bij Healthy Women geef ik gezond-zwanger-adviezen en kijken we samen hoe je de kans op zwangerschap kunt vergroten.

Maak een afspraak bij Healthy Women!

Endometriose

Endometriose is een aandoening waarbij baarmoederslijmvlies (= endometrium) niet alleen aan de binnenkant van de baarmoeder voorkomt, maar ook op andere plekken in het lichaam. Vaak zit het endometriumweefsel op de eierstokken, op het buikvlies, in de spierlaag van de baarmoeder of op andere plekken in de buikholte.

Endometriumweefsel reageert op hormoonveranderingen tijdens de cyclus. Zo treedt er tegelijk met de menstruatie ook een bloeding van endometriumweefsel elders in het lichaam op. Dit kan weer leiden tot cystevorming en verklevingen. Daarom hebben vrouwen met endometriose vaak hevige buikpijn en soms ook diepe pijn tijdens het vrijen.

Omdat het immuunsysteem steeds wordt geactiveerd door het endometrioseproces, hebben vrouwen ook last van vermoeidheid.

Heb je endometriose en wil je je klachten aanpakken? Kom dan langs bij Healthy Women!

PCOS

Bij het Polycysteus Ovarium Syndroom zijn er meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium) aanwezig.

Normaal ontwikkelt zich elke maand een vochtblaasje met eicel. Deze groeit zover door tot het knapt en de eicel vrij komt (= eisprong).

Bij PCOS ontwikkelen zich meerdere vochtblaasjes, maar deze groeien niet goed door en komen niet tot of zelden tot een eisprong. Het gevolg is dat er weinig menstruaties voorkomen (minder dan 8 per jaar) bij vrouwen met PCOS en dat er ook een sterk verminderde vruchtbaarheid is.

Er zijn ook vrouwen met PCOS die teveel mannelijk hormoon (testosteron) hebben en klachten als acne en teveel lichaamsbeharing hebben.

Vaak, maar niet altijd, gaat PCOS ook samen met overgewicht en diabetes.

Heb je de diagnose PCOS gekregen en wil je op een natuurlijke manier je klachten aanpakken?

Maak dan een afspraak bij Healthy Women!

Aan de slag

Hoe werk ik?

Ik begin met een uitgebreide intake om de gezondheidssituatie in kaart te brengen. Soms is het gewenst om laboratoriumonderzoek te laten verrichten. Ik geef je altijd uitleg over je lichaam, je klachten, wat er uit intake en onderzoek naar voren is gekomen en wat eraan gedaan kan worden. Daarna kijken we samen wat het beste bij jou past en maken we een individueel plan. Met dit Persoonlijke Plan ga jij aan de slag. Ik hou een vinger aan de pols, coach en stuur bij waar nodig.

Vergoeding

Orthomoleculaire therapie wordt door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar. Ook kun je informatie over vergoedingen vinden op de site van het MBOG:  https://www.mbog.nl

Investering in je gezondheid

Intake (60 – 90 minuten) € 120,00.

Consult (tot 60 minuten) € 90,00 

Controleconsult  (tot 30 minuten) € 47,50. 

Telefonisch consult (van ongeveer 10-15 minuten) € 25,00.

De intake of het consult kan in de praktijk in Wassenaar of online plaatsvinden.

Na afloop van het consult in Wassenaar kun je met PIN betalen. Voor online consulten betaal je vooraf met iDEAL.

Het deelnemen aan een online consult met beveiligde verbinding wordt momenteel alleen ondersteund op de volgende apparaten:

  • Laptop met Windows en browser Chrome of Firefox
  • Macbook met browser Chrome
  • iPad met browser Safari

Ik kan soms ook (natuurlijk altijd in overleg met jou) laboratoriumonderzoek laten verrichten. Dit is niet bij de consultprijs inbegrepen. De prijs is afhankelijk van wat we willen laten onderzoeken en ligt tussen de €40 en €450). Voor de darmtherapie laat ik altijd (ontlastings)onderzoek verrichten.

Aanvraag en analyse laboratoriumonderzoek € 47,50

Afspraak maken

Afspraak maken? Mail met info@healthywomen.nl .

Of maak direct online een afspraak met de knop hieronder.

Je kunt de afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren. Daarna worden de kosten van het consult in rekening gebracht.