• 06 15 56 67 57
  • info@healthywomen.nl

Wie ben ik ?

Healthy Women is de vrouwenpraktijk van Monique Velt.

Healthy Women is een praktijk voor gezonde leefstijl & orthomoleculaire therapie en specialist op het gebied van vrouwengezondheid.

Wie ben ik ?

Ik ben Monique Velt, opgeleid als fysiotherapeute (BIG-geregistreerd) en leefstijlcoach. Als fysiotherapeute heb ik voornamelijk met vrouwen gewerkt. Om nog meer voor deze groep te kunnen betekenen ben ik mijn praktijk Healthy Women gestart.

In mijn praktijk werk ik als hormoontherapeut, darmtherapeut en BrainQ©-therapeut.

Ik bied professionele hulp bij hormonale problemen en darmklachten, waarbij ik gebruik maak van de mogelijkheden van de reguliere en complementaire geneeskunde. Op basis van een uitgebreide intake en eventueel (laboratorium)onderzoek ga ik op zoek naar de oorzaak van de klachten. Die pak ik aan! Daarbij houd ik rekening met het complexe hormoonstelsel in de levensfase waarin jij nu zit en krijg je van mij de beste adviezen vanuit beide geneeswijzen. Samen bespreken we wat het beste bij jou past.

Mijn uitgangspunt is balans. Het lichaam streeft voortdurend naar evenwicht. Als het evenwicht van het lichaam is verstoord door bijvoorbeeld een hormonale disbalans dan kan dit leiden tot veel (soms) vage klachten. Het lichaam heeft dan een duwtje in de goede richting nodig om weer in balans te komen. Ik wil jou heel graag helpen met dat duwtje in de rug.

 

Opleidingen

In de fysiotherapiepraktijk kwamen mensen niet alleen met vragen over het bewegingsapparaat, maar ook met andere gezondheidsvragen. Toen ik merkte dat veel mensen een gezonde (leefstijl)basis misten, heb ik een post-HBO-opleiding Leefstijl coaching bij de AVLEG (Academie voor Leefstijl en Gezondheid) gevolgd. De vrouw met haar complexe hormoonstelsel heb ik altijd al zeer interessant gevonden. Daarom heb ik voor een vrouwenonderwerp gekozen als eindexamenopdracht voor de opleiding: Leefstijl coaching bij vrouwen die moeilijk zwanger kunnen worden.

Daarna heb ik de opleiding Orthomoleculaire Voeding en Therapie gedaan en de opleiding tot Care for Women specialiste omdat ik me wilde specialiseren in de vrouwelijke hormonen. Ik wilde graag iets betekenen voor vrouwen met (vaak onbegrepen) hormonale klachten. Ik merkte in de praktijk dat voor veel vrouwen een wereld opengaat als ik ze uitleg geef over de complexiteit van de vrouwelijke hormonen en ik ben dankbaar dat ik ze kan helpen weer in balans te komen. Tijdens mijn werk als Care for Women specialiste merkte ik dat ik veel meer voor vrouwen kan betekenen als je breder werkt dan alleen de vrouwelijke hormonen. Ik heb me gespecialiseerd in alle hormonen, ook bijvoorbeeld de schildklierhormonen en de bijnierhormonen. Ook heb ik de opleiding BrainQ© gedaan, waarbij het systeem van hormonen en neurotransmitters samen komen.

Daarnaast heb ik de opleiding tot geregistreerd darmtherapeut gevolgd en succesvol afgerond. Ik heb gemerkt dat de basis van je gezondheid in de darmen ligt. Ook chronische ontstekingen en huidklachten hebben vaak hun oorsprong in het niet goed functioneren van de darmen. Als darmtherapeut kan ik vrouwen ook op dat gebied begeleiden naar een optimale gezondheid.

Vervolgens heb ik vele andere opleidingen gedaan op het gebed van algemeen orthomoleculair, hormonen (o.a. HormoonXpert), neurotransmitters en darm.

Een mens raakt nooit uitgeleerd. Daarom volg ik regelmatig bijscholingsdagen en seminars om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op mijn vakgebied.

Aan de slag

Hoe werk ik?

Het eerste consult bestaat vrijwel altijd uit de intake. Ik heb een geheimhoudingsplicht, dus je kunt veilig je verhaal doen. Pas als de gehele gezondheidssituatie in kaart is gebracht, kan ik een goed advies geven. Ik vind het ook belangrijk om daar ruim de tijd voor te nemen, zodat je in alle rust en ruimte je verhaal kan doen. Daarna laat ik (als het nodig is) gericht laboratoriumonderzoek verrichten.

In het volgende consult geef ik uitgebreid uitleg over de situatie in jouw lichaam en krijg je van mij een advies aangeboden op het gebied van leefstijl en suppletie. We kijken samen naar wat bij jou past, waardoor het advies altijd individueel bepaald is en aangepast aan jouw persoonlijke situatie en omstandigheden. Met jouw gezonde dosis motivatie en met mijn professionele advies bouwen we samen aan jouw optimale gezondheid!

01

Intake gesprek

Tijdens dit eerste gesprek brengen we jouw gezondheidssituatie in kaart.

02

Persoonlijk advies

Ik geef uitgebreid uitleg over de situatie in jouw lichaam. Het advies bestaat uit leefstijlaanpassingen en voedingsadviezen.

03

Aan de slag!

Met een vooraf opgesteld advies en schema gaan we aan de slag om jouw situatie te verbeteren.

Ervaringen: