Healty Women Logo

Wie ben ik

Healthy Women is de vrouwenpraktijk van Monique Velt.

Healthy Women is een praktijk voor gezonde leefstijl & orthomoleculaire therapie en specialist op het gebied van vrouwengezondheid.

Monique Velt van Healthy Women

Wie ben ik

Ik ben Monique Velt, getrouwd en moeder van twee kinderen.
Ik ben opgeleid als fysiotherapeute. In de praktijk kwamen mensen niet alleen met vragen over het bewegingsapparaat, maar ook met andere gezondheidsvragen. Toen ik merkte dat veel mensen een gezonde (leefstijl)basis misten, heb ik een post-HBO-opleiding Leefstijlcoaching bij de AVLEG (Academie voor Leefstijl en Gezondheid) gevolgd.

De vrouw met haar complexe hormoonstelsel heb ik altijd al zeer interessant gevonden. Daarom heb ik voor een vrouwenonderwerp gekozen als eindexamenopdracht voor de opleiding: Leefstijlcoaching bij vrouwen die moeilijk zwanger kunnen worden.

Daarna heb ik de opleiding Orthomoleculaire Voeding en Therapie bij Stichting Educatie Atrium Innovation gevolgd. Je kunt je gezondheid zo enorm verbeteren door de juiste voeding! Ook de oorzaak van klachten vindt veelal zijn oorsprong in een ongezond voedingspatroon. Ik merkte dat ik veel voor mensen kon betekenen door advies over voeding en suppletie.

Vervolgens heb ik de opleiding tot Care for Women-specialiste gevolgd. Ik wilde graag iets betekenen voor vrouwen met (vaak onbegrepen) hormonale klachten. Ik merk in de praktijk dat voor veel vrouwen een wereld opengaat als ik ze uitleg geef over de complexiteit van de vrouwelijke hormonen en ik ben dankbaar dat ik ze kan helpen weer in balans te komen.

Omdat vrouwen naast hormonale problemen ook vaak darmproblemen hebben, heb ik me in de gezondheid van de darmen verdiept. Ik heb de opleiding darmtherapie gevolgd bij Ortho Linea.

Een mens raakt nooit uitgeleerd. Daarom volg ik regelmatig bijscholingsdagen en seminars om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op mijn vakgebied.

Hoe werk ik?

Het eerste consult bestaat vrijwel altijd uit de intake. Pas als de gehele gezondheidssituatie in kaart is gebracht, kan ik een goed advies geven.

Ik geef uitgebreid uitleg over de situatie in jouw lichaam en wat de adviezen voor jou betekenen. We kijken samen naar wat bij jou past, waardoor het advies altijd individueel bepaald is en aangepast aan jouw persoonlijke situatie en omstandigheden. Het advies bestaat uit leefstijlaanpassingen en voedingsadviezen (eventueel aangevuld met supplementen).

Intake gesprek

Tijdens dit eerste gesprek brengen we jouw gezondheidssituatie in kaart.

Persoonlijk advies

Ik geef uitgebreid uitleg over de situatie in jouw lichaam. Het advies bestaat uit leefstijlaanpassingen en voedingsadviezen.

Aan de slag!

Met een vooraf opgesteld advies en schema gaan we aan de slag om jouw situatie te verbeteren.