Healty Women Logo

Vrouwengezondheid

Healthy Women is de vrouwenpraktijk van Monique Velt.

Healthy Women is aangesloten bij de organisatie Care for Women, de grootste professionele gezondheidsorganisatie op het gebied van vrouwen en hormonen in Nederland. Alleen professionele zorgverleners mogen zich aansluiten bij deze organisatie.

Praktijk Healthy Women

Waarmee kan ik je helpen?

Vrouwen zitten anders in elkaar dan mannen. Vrouwen hebben een complex hormoonstelsel dat in verschillende levensfasen tot problemen kan leiden of vragen kan oproepen.
Hormoon gerelateerde klachten zijn bijvoorbeeld menstruatieproblemen, PMS, moeilijk zwanger kunnen worden en overgangsklachten. Voor al deze klachten en bij vragen over anticonceptie kun je bij Healthy Women terecht.
Daarnaast kan Healthy Women een kort gezondheidsonderzoek doen (de Healthcheck) of bij vrouwen met vermoeidheidsklachten bloedonderzoek laten verrichten.

Generaties vrouwen
Anticonceptiepilstrip

Anticonceptie

Er zijn zoveel verschillende vormen van anticonceptie dat het lastig kan zijn daaruit de juiste keuze te maken. Welke vorm past het beste bij jouw lichaam en leefstijl? En welke is het meest betrouwbaar? Healthy Women helpt je met het maken van deze afweging door uitleg te geven en samen met jou een keuze te maken die bij jou past.

Overgang

Op enig moment in je vrouwenleven kom je in de overgang. De term “overgang” en “menopauze” worden vaak door elkaar gebruikt, terwijl het twee verschillende begrippen zijn. De menopauze is je laatste menstruatie (je kunt pas een jaar later zeker weten dat het de laatste is geweest). De overgang is de overgang van je vruchtbare naar niet-vruchtbare periode. Deze begint meestal vele jaren voor de menopauze en kan doorlopen tot ver daarna. In de meeste gevallen gaat de overgang gepaard met de zogenaamde overgangsklachten, waarvan opvliegers, nachtelijke transpiratie en prikkelbaarheid de bekendste zijn. Helaas bestaan er nog vele andere klachten tijdens de overgangsfase, zoals bijvoorbeeld spier- en gewrichtsklachten, droge slijmvliezen, droge huid, slaapproblemen etc. Bij Healthy Women geven we uitleg over de overgang en geven we je een persoonlijk advies om je klachten aan te pakken. Daarnaast bespreken we een aantal risicofactoren van de overgang zoals osteoporose (botontkalking) , hart- en vaatziekten en borstkanker. Ook geven we adviezen en tips hoe je deze risico’s zo veel mogelijk kunt beperken.

Overgang bij vrouwen
Menstruatieproblemen / PMS

Menstruatieproblemen / PMS

Heb je menstruatieproblemen zoals veel pijn, heftig vloeien of migraine of heb je last van het Pre-Menstrueel Syndroom (stemmingswisselingen, onrust, snel geïrriteerd zijn of slaapproblemen)? Bij Healthy Women kijken we hoe we jouw klachten positief kunnen beïnvloeden door leefstijlaanpassingen en/of aanvullende therapie.

Preconceptie advies

Wil je graag zwanger worden en wil je advies over gezond zwanger worden en zijn? Of lukt het maar niet om je zwangerschapswens in vervulling te zien gaan? Bij Healthy Women geven we gezond-zwanger-adviezen en kijken we samen met jou hoe je de kans op zwangerschap kunt vergroten.

Blijf niet rondlopen met overgangsklachten, pijnlijke menstruatie, hoofdpijn en stemmingswisselingen die maandelijks terugkeren of andere hormonale klachten. Aarzel niet langer als je moeilijk zwanger kunt worden.

Maak een afspraak bij Healthy Women!

Health Check

Hoe werken we?

We beginnen met een uitgebreide intake om de gezondheidssituatie in kaart te brengen. Daarna kijken we samen wat het beste bij jou past en maken we een individueel plan.

Vergoeding

Een Care for Women consult wordt door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar.

Prijzen

Wij rekenen € 68,50 per consult van ongeveer een uur. Een controleconsult van ongeveer 30 minuten kost € 37,50. Een telefonisch consult (van ongeveer 10-15 minuten) kost € 17,00.

Voor een Healthcheck van circa 30 minuten rekenen we € 54,00. Het consult bestaat uit een vragenlijst gericht op leefstijl, een bepaling van je gewicht, bloeddruk, glucose en cholesterol.

Afspraak maken

Afspraak maken? Mail met info@healthywomen.nl.
Of maak direct een afspraak via onderstaande button.

Je kunt de afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren. Daarna worden de kosten van het consult in rekening gebracht.

Care for Women