Healty Women Logo

Orthomoleculaire Therapie

Orthomoleculaire therapie en wat houdt het in?

Vrouwen met gezondheidsklachten kunnen geholpen worden door een gezonde leefstijl, aangevuld met orthomoleculaire therapie. Deze therapie bestaat uit voedingsadviezen, aangevuld met voedingssuppletie (zoals vitaminen, mineralen en kruiden). Healthy Women is aangesloten bij de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Zie voor meer informatie www.mbog.nl.

Duizenden jaren geleden wist men in het oude China al dat voeding en kruiden belangrijk zijn om de gezondheid te bevorderen en te optimaliseren en ook de Ayurvedische voedingsleer stamt uit die tijd. In de westerse wereld stond de Griekse wijsgeer Hippocrates aan de basis van de relatie tussen voeding en gezondheid. Eén van zijn beroemde uitspraken is: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

In de vorige eeuw was het chemicus en tweevoudig Nobelprijswinnaar professor Linus Pauling die de term “orthomoleculair” introduceerde. Orthos = juist en moleculair = met betrekking tot de moleculen. Pauling definieerde de tem orthomoleculair als: gezonde moleculen (voedingsstoffen) voor een optimale gezondheid.
Pauling stelde dat voor een optimaal functioneren van een individu er verschillende hoeveelheden vitale stoffen (vitaminen en mineralen) nodig zijn en dat daarom suppletie van deze stoffen naast de voeding nodig is.

Vitaminen en mineralen

De juiste bouwstenen voor een gezond lichaam

Orthomoleculaire geneeskunde houdt zich bezig met de juiste bouwstenen voor een gezond lichaam. Tekorten of overmatige aanwezigheid van bepaalde voedingsmiddelen kunnen veel klachten veroorzaken. Zo kan het zijn dat hormonen en andere stoffen in je lichaam niet meer voldoende aangemaakt worden of niet tijdig afgebroken worden, kunnen organen niet meer goed al hun functies uitvoeren, wordt de darmflora aangetast, of gaat het immuunsysteem anders functioneren. Door de juiste orthomoleculaire voeding en suppletie wordt de innerlijke geneeskracht van het lichaam ondersteund en de balans hersteld.

Onze voeding is de laatste vijftig jaar drastisch veranderd. De hedendaagse voeding bevat minder voedingsstoffen dan vroeger door nieuwe landbouwmethoden, monoculturen en het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ons moderne en hectische leven vraagt daarentegen juist om meer voedingsstoffen dan voorheen! Bovendien variëren de ideale hoeveelheden van persoon tot persoon. Zo zijn deze bijvoorbeeld afhankelijk van iemands leeftijd/levensfase en leefstijl (denk aan alcoholgebruik, roken en stress).

Healthy Women is gespecialiseerd in hormonale klachten (niet alleen als je last hebt van de geslachtshormonen, maar ook bij klachten van schildklier en bijnieren), spier- en gewrichtsklachten en spijsverteringsklachten (darmtherapie).

Wil je weten wat voor jou de ideale hoeveelheden voedingsstoffen zijn en hoe jouw klachten verbeterd kunnen worden door orthomoleculaire therapie? Maak dan een afspraak met Healthy Women.*

Hoe werken we?

We beginnen met een uitgebreide intake om de gezondheidssituatie in kaart te brengen. Daarna kijken we samen wat het beste bij jou past en maken we een individueel plan.

Vergoeding

Orthomoleculaire therapie wordt door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar. Ook kun je informatie over vergoedingen vinden op de site van het MBOG.

Prijzen

Wij rekenen € 68,50 per consult van ongeveer een uur. Een controleconsult van ongeveer 30 minuten kost € 37,50. Een telefonisch consult (van ongeveer 10-15 minuten) kost € 17,00.

We kunnen soms ook ( natuurlijk altijd in overleg met jou) laboratoriumonderzoek laten verrichten. Dit is niet bij de consultprijs inbegrepen. De prijs is afhankelijk van wat we willen laten onderzoeken. Voor de darmtherapie laten we altijd (ontlastings)onderzoek verrichten.

Afspraak maken

Afspraak maken? Mail met .
Of vul het afspraakformulier hieronder in, dan nemen we je zo spoedig mogelijk contact met je op.

*Natuurlijk raden we je aan bij klachten eerst naar de huisarts te gaan.


Afspraak annuleren

Je kunt de afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren. Daarna worden de kosten van het consult in rekening gebracht.

Afspraakverzoek indienen